Melanzane caprese - vinete caprese

de mihaelar63 in Salate, 1 Apr 2020 | 3376 vizualizari

 

 Reteta am  preluat-o de la italieni. Se pot folosi si vinete la grill. Pentru un plus de consistenta am folosit varianta celor impanate. Am preparat vinetele la cuptor, ocolind traditionala si paguboasa lor prajire in baie de ulei.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 8 linguri pesmet
  • ulei pentru pulverizat
  • mozzarella di bufala-mozzarela cremosa din lapte de bivolita
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane caprese - vinete caprese:

  1. Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc.
  2. Feliati rondele vinetele si le sarati.
  3. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare.
  4. Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si pesmet.
  5. Asezati rondelele impanate in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Pulverizati putin ulei peste vinete si le dati la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca.
  7. Spalati, curatati si feliati rosiile.
  8. Serviti feliile de vinete intercalate cu cele de rosii alaturi de mozzarella si busuioc verde proaspat.
  9. Presarati daca doriti pe deasupra piper negru macinat.

Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare. Acest truc si explicatia, l-am luat de la chef Jamie Oliver.Stiam ca este indicat acest mod de curatare al vinetelor pentru prajire, dar nu si de ce. Recent am aflat ,, adevarul " :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane caprese - vinete caprese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu hrean