Melci din aluat in stil spaniol

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 7019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt topit
  • 3 ouă
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 200 ml apă
  • un gălbenuş
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci din aluat in stil spaniol:

Într-un vas se cerne făina, iar in mijlocul ei se pune drojdia ce o dizolvăm puţin în apă caldă. Adăugăm restul ingredientelor şi frământăm un aluat potrivit. Nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea vârtos. După caz putem să mai adăugăm puţină făină sau puţină apă, pentru a ajunge la consistenţa dorită. Lăsăm aluatul la dospit pentru jumătate de oră. După ce aluatul a crescut, îl împărţim în 18 părţi egale. Fiecare biluţă de aluat o întindem în foaie subţire, o ungem cu unt topit (ajung aproximativ 50 g unt la o porţie) şi formăm un rulou.

Fiecărui rulou îi dăm formă de melc pornind din interior spre exterior. Melcii astfel formaţi îi aşezăm în tavă, având grijă să lăsăm distanţă între ei pentru că vor creşte, îi ungem cu gălbenuş de ou şi presărăm susan.

Dăm tava în cuptor până ce melcişorii noştri se rumenesc. Pentru a fi siguri puteţi încerca aluatul cu scobitoarea, însă 20 de minute sunt suficiente pentru a se coace.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din aluat in stil spaniol" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca din resturi de cozonac