Melcişori cu nucă

de diaconta in Dulciuri, 28 Iun 2015 | 2508 vizualizari

 

Un aluat pufos cu umplutură de nucă,ce poate fi mai bun într-o zi mohorâtă?
Se pregătesc rapid şi dispar la fel de rapid.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 70 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • vanilie
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 100 g unt moale
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • Un ou pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu nucă:

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si drojdia.

Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smântâna,apa minerala,vanilia si la urma laptele caldut.

Am framântat aluatul pâna a devenit elastic si s-a desprins de peretii vasului.

Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte.

Am acoperit vasul cu un servet curat si am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.

Am întins o foaie cu o grosime de 1cm,am uns cu unt moale apoi am presarat zahar si nuca.

Am taiat foaia în doua si am rulat obtinând doua rulouri.

Fiecare rulou l-am taiat în bucati de 4 cm,pe care le-am asezat apoi în tava pe care am pus hârtie de copt.

I-am mai lasat 15 minute sa dospeasca ,cât am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Am uns cu ou si am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Este util totusi sa verificati cu o scobitoare daca sunt copti.

 

 

 

Poftă bună !!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca