Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide sau gustul copilariei! sau amintiri din copilarie! Cand l-am "confectionat" era perioada de post asa ca laptele l-am inlocuit cu apa iar untul cu margarina.
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide
Intr-o craticioara punem pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se topeste iar lichidul ia aspect de sirop.Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat si margarina si amestecam bine.Lasam siropul pe foc pana ce margarina se topeste dupa care tragem craticioara de pe foc si lasam sirpul sa se racoreacsca .Adaugam si esenta de rom si amestecam. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui facalet sau ii rupem cu mana.
Inmuiem stafidele in apa calduta. Taiem rahatul cubulete mai mari. Tocam nuca mai grosier , o prajim intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam intre palme astfel incat sa indeparam cojile.Intr-un bol mai mare punem biscuitii,nuca,rahatul,stafidele(pe care le-am scurs de apa).Amestecam si apoi turnam treptat siropul de mai sus amestecand din cand in cand .Se poate ca sa nu fie nevoie de tot siropul.
Intindem pe masa de lucru o folie alimentara si presaram pe ea putina cacao si jumatatea din cantitatea de nuca taiata si prajita. Punem pe folie jumatate din compozitie si rulam bine.Legam la ambele capete folia si dam la rece pentru cateva ore. Procedem la fel si cu cealalta jumatate de compozitie.
Taiem salamul felii potrivite si servim,