Melcisori de post cu scortisoara la slow cooker Crock-Pot

de T I M E A in Slow Cooker, 20 Mar 2016 | 8086 vizualizari

 

Pentru ca suntem in perioada postului incerc sa vin in ajutorul vostru cu cateva retete numai bune pentru aceasta perioada. Aceste retete le putem face insa si in oricare alta perioada a anului fiind sanatoase si indicate si celor care nu vor sa manance produse animale. Mie imi place la fel de mult si aceasta varianta si sper ca si voua dupa ce o sa incercati reteta :).
Eu am preparat acesta reteta cu ajutorul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, insa se poate face si in cuptor la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana este aluatul copt. 
 

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina neagra
  • 150 gr faina alba
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa (daca folositi doar faina alba e suficient 130-150 ml apa)
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 2 + 1/2 linguri zahar brut
  • 1 +1/2 lingurita pudra de scortisoara
  • Glazura:
  • 4-5 lingurite zahar pudra
  • sucul stors de la 1/4 portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de post cu scortisoara la slow cooker Crock-Pot:

Temperatura ingredientelor trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina. Le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim compozitia cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala.

Facem un cerc in mijloc in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand uleiul spre final. Stim ca am terminat de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1.5- 2 ore.

Scoatem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem cu sucitorul.

Amestecam intr-un bol mic zaharul brut cu scortisoara si acest amestec il intindem peste aluat.

Rulam aluatul dupa care il taiem in 8 parti egale si il lasam sa mai dospeasca 30-40 de minute.

Tapetam vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot cu hartie de copt si asezam melcisorii in vas.

Acoperim vasul ceramic al aparatului Crock-Pot cu capacul din dotare, conectam aparatul la o sursa de curent,  setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul la 2 ore si jumatate (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

Scoatem melcisorii cu hartia de copt din vasul de ceramica si lasam cateva minute dupa care indepartam foaie de copt si ii asezam pe o farfurie.

Ungem melcisorii deasupra cu o glazura usoara din zahar pudra si suc de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de post cu scortisoara la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci la slow cooker Crock-Pot