Melcisori pufosi cu branza

de Giana in Piine, 16 Iul 2014 | 83433 vizualizari

 

Cel mai bun aluat pentru produse de patiserie, usor de modelat, bun cu orice umplutura!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu lapte cald (200 ml)
  • 1 pahar cu apa minerala
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita sare
  • 600 g branza telemea
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • seminte de chimen negru (coriandru roman, seminte de ceapa neagra, susan negru sau negrilica)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori pufosi cu branza:

Se topeste drojdia in laptele cald, se adauga putin zahar si putina faina, se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor: sare, apa minerala, ulei, iaurt, ou si se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste pe maini. Aluatul trebuie sa fie putin mai moale. Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il mai framantam o data cu putina faina ca sa-l adunam si formam bilute pe care le vom umple cu branza. Eu am facut bilutele de marimea unui ou, si la copt au crescut destul de mult. Am folosit tava cea mai mare de la cuptorul electric si mi-au incaput 8 bucati mari.

Se intinde cate o foaie in forma ovala, pe o margine se presara branza sfaramata si se ruleaza lipind marginea, apoi fiecare rulou se strange in forma de melc si se preseaza cu palma. Melcisorii se asaza in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, se ung cu galbenus de ou peste care se presara seminte de chimen negru. Trebuie sa lasati spatiu intre ei pentru ca vor creste. Se mai lasa 10 minute la dospit dupa care se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade.

Dupa ce s-au rumenit se scot din cuptor si se acopera cu un prosop ca sa ramana moi. Se pastreaza foarte bine mai multe zile in recipiente cu capac sau in punga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori pufosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine