Mere umplute cu carne de vitel

de Miha in Vita, 17 Apr 2010 | 4098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 200 g pulpa de vitel
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 pahar de vin rosu
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • cascaval pt presarat deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute cu carne de vitel:

Carnea se toaca marunt.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin.

Merelor li se taie cate un capacel, apoi cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele si o parte din miez. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se umplu cu carnea usor racita. Se presara cu cascaval ras si se pun capacelele.

Se aseaza intr-o tava, apoi se dau la cuptor la foc mediu spre mare pentru 15-20 de minute.

Se servesc calde.

TIPS-URI

1

ideal ar fi ca merele sa fie mari si acre

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Oana 1

17.04.2010, 16:38

Mmm, mai ce bine arata Cred ca sunt tare bune

dicarmencitta1957 1

17.04.2010, 19:33

Cred ca sunt foarte delicioase,am facut carne de curcan cu fructe,sau peste cu fructe,dar in mar sa pun carnita nu am facut.O reteta super interesanta,merita testata.5 furculite verzi de la mine.Felicitari.

susu 1

21.04.2010, 14:50

Ce bine arata. Interesanta combinatie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu paste de casa si sos Bechamel