Merluciu cu sos

de ianculubita in Peste, 22 Feb 2011 | 7908 vizualizari

 

Pentru ca suntem o familie,mare devoratoare de peste,majoritatea retetelor mele,vor fi cu peste si fructe de mare(preferatele mele)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de peste,de preferinta alb
  • 3-4catei de usturoi,
  • 500g rosii sau 1cutie mare de rosii in bulion
  • sare,piper
  • ulei
  • verdeata
  • 50g masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu sos:

Pestele,curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte,pana este gata sosul.In tigaia cu ulei(3-4linguri),se pun rosiile date la blender,impreuna cu usturoiul zdrobit;se condimenteaza cu sare,piper si putin zahar,daca rosiile nu sunt suficient de dulci;se pune capacul,iar dupa cateva clocote,se adauga pestele si maslinele;se lasa la foc mic iar dupa 20min,se intoarce pestele cu mare grija fara sa se rupa;se serveste cu patrunjel deasupra,putin rozmarin si de ce nu,cu mamaliguta ca doar este peste.Va doresc Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la dry cooker