Midii cu sos de rosii si usturoi

de vio_dreams in Fructe de mare, 26 Sep 2014 | 15610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 400 gr rosii intregi in sos
  • 3 catei usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos de rosii si usturoi:

Curatam midiile de mustati si le curatam cu un burete abraziv. Cele deschise le aruncam fiindca nu sunt bune.

Punem intr-un wok uleiul de masline si usturoiul pisat. Lasam doar pana usturoiul isi elibereaza aroma, nu  lasam ssa se arda fiindca va deveni amar.

Pasam rosiile din conserva fie la blender fie cu o furculita.

Adaugam sosul de rosii si vinul peste usturoi. Adaugam sarea de mare, piperul si verdeturile italiene

Dam in cateva clocote pana ce sosul este bine legat si adaugam midiile. Punem capacul si lasam pe foc circa 3 minute.

Midiile vor incepe sa se deschida. cele care raman inchise le vom arunca. dupa ce toate s-au deschis iar carnea midiilor va capata o culoare usor portocalie dam vasul deoparte de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)