Milch Schnitte

de leoflori in Prajituri, 12 Sep 2009 | 18241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat :4 oua
  • 80 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 Linguri pline cu gris
  • 2 Linguri cacao
  • 2 Linguri faina
  • 2 Linguri miere (salcam)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 ml. lapte
  • 100 ml. ulei
  • un varf de sare
  • Crema: 200 gr. lapte condensat (sau 220 ml, depinde cum scrie pe cutie, la unele in gr. la altele in ml)
  • 200 ml. frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor pt. frisca
  • 100 ml. lapte
  • 6 gr. gelatina (eu am pus 1 pliculet gelatina granule)
  • 1 Lingura cu varf miere
  • 1 lingurita esenta vanilie
 
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

BlatulSe separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.

Faina se amesteca cu gris , cacao si praful de copt. Se adauga amestecul de faina la crema de galbenusuri si se mixeaza usor.
Se adauga laptele, uleiul, mierea si se amesteca usor.
Albusurile se bat batz cu un varf de sare si se adauga si ele. Se coc 2 foi (pe rand) in tava unsa si pregatita si cu hartie de copt. Se coc la foc mic spre mediu 165 grade C, cca 12-14 minute. Se lasa folie la racit fara a se indeparta hartia.
Crema :Laptele condensat se amesteca cu 50 ml. lapte, mierea si vanilia.
Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi se dizolva la bain-marie in 50 ml. lapte.Se adauga in laptele condensat si se amesteca bine.
Frisca batuta batz cu pliculetul de intaritor, se adauga si ea in amestecul de lapte condensat si se omogenizeaza. Se lasa crema la frigider pana cand se racesc foile.
Asamblare : 1 foaie, crema, 1 foaie. Lasam la frigider cateva ore, sau cat avem rabdare si gata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni