Mini cozonacei

de ionela2682 in Dulciuri, 2 Iun 2011 | 4621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 briose
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 1 ceasca zahar
  • 3 galbenusuri
  • arome:coaja si suc de lamaie
  • zahar si esenta de vanilie
  • 1 ceasca ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • nuca
  • ciocolata
  • 2-3 lg ulei
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonacei:

-zaharul si drojdia se dizolva in laptele caldut.adaugam si aromele

-in lapte adaugam si galbenusurile..incepem sa adaugam faina cat sa obtinem un aluat mai tarisor

-incepem sa framantam adaugand uleiul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini.

-acoperim vasul si-l lasam sa se odihneasca pana ce-si dubleaza volumul

Umplutura:

-radem nuca si ciocolata peste care adaugam putin ulei

-dupa ce aluatul  a crescut suficient se inmarte in 2 iar cele doua bucati la randul lor in cate 6 mai mici =>12

-se formeaza cozonaceii punand in mijlocul fiecaruia cate o lingura de umplutura

-se vor lasa din nou la crescut

-se ung cu ou,si presara susan ,deasupra

-se coc pana trec testul scobitorii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

03.06.2011, 21:53

Splendid

ionela2682 1

04.06.2011, 18:19

mihaelar63 1

16.06.2011, 07:32

Bine ca stiu unde gasesc sursa de inspiratie daca vreau sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]