Mini eclere

de madi_marin in Prajituri, 4 Noi 2012 | 15697 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult eclerele. Cu umplutură de cacao, vanilie, caramel sau frişcă.De data asta le-am făct cu umplutură de budincă de ciocolată şi glazură de cafea.Delicioase!
Ingrediente

 

INGREDIENTE

Gogoşi:

  • 200 ml apă
  • 80 ml ulei
  • 7 linguri cu făină
  • 2 ouă

Crema:

  • 1 plic praf de budincă de ciocolată
  • 400 ml lapte
  • esenţă de rom

Glazura:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată
  • 2 linguriţe cafea solubilă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere:

Se prepară aluatul pentru gogoşele: se pune apa la fiert cu uleiul. Când a început să clocotească se adaugă toată făina, apoi se amestecă energic până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă la răcit, apoi se  încorporează ouăle pe rând , amestecând foarte bine după fiecare.

Se pune aluatul întrun posh şi pe tava tapetată cu hârtie de copt se fac bastonaşe de 5-6 cm. Se coc la foc potrivit.

Budinca se prepară conform înstrucţiunilor de pe ambalaj. Se dă la răcit.

Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele şi cafeaua solubilă. Se amestecă totul până se omogenizează bine.

Gogoşelele răcite se taie pe lungime, se umplu cu cremă şi se glazurează.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini eclere cu crema de vailie