Mini tarte

de Crista_Luca in Prajituri, 22 Iun 2011 | 3768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr făină
  • aprox. 50 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • Umplutura
  • 50 gr unt
  • aprox. 50 gr zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 3 linguri amidon alimentar
  • la alegere fructe - eu am folosit banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte:

Untul la temperatura camerei se mixează  cu zahărul până se topeşte. Se agaugă oul bătut, apoi făină si se omogenizează bine. Se pune la rece pentru 30 min , cel putin.

Intre timp se prepară umplutura: se mixează zahărul cu untul, bine de tot, apoi se adaugă ouăle şi restul ingredientelor. se mixeză bine.

Aluatul  se intinde si se taie cerculete cu un pahar mai mare şi se pun în forme.Se impunge cu furculiţa din loc în loc,  şi se dă la cuptor până se rumeneşte putin, apoi se unge cu puţin ou bătut, se toarnă umplutura şi se dă la cuptor până se vor coace .

După ce s-au răcit , se scot din formă şi se taie după preferinţă fructele.

TIPS-URI

1

fructele se pot taia bucăţele şi se pot adăuga in umplutură

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bunica 1

15.06.2013, 00:15

La multi ani!

DIANA B 1

15.06.2014, 08:46

La multi ani !

Crista_Luca 1

07.07.2014, 16:47

multumesc!!! nu mai intrasem de foarte multa vreme pe bucataras ....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]