Mini tarte

de cazan_iuliana in Prajituri, 27 Feb 2014 | 4466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 2 cesti de zahar
  • 1 pachet de Rama
  • 2 pliculete praf de copt (se amesteca in faina)
  • faina cat cuprinde (se adauga putin cate putin pentru aluat)
  • o lingura coaja de lamaie
  • Pentru crema
  • 1,5 l lapte
  • 4 budinci de vanilie
  • 2 cani de zahar
  • 1 pachet unt
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri de faina (pentru crema)
  • Pentru decor:
  • felii de fructe: piersici, caise etc.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte:

Aluat:

Se mixeaza margarina cu zaharul pana se topeste, se adauga ouale, coaja de lamaie si apoi se rastoarna aceasta compozitie in faina in care s-a cernut si praful de copt si se framanta o coca potrivita. Se fac bilute potrivite si se coc in forme de savarina, intindandu-se pe forma ca sa iasa precum un cosulet.

Crema:

In lapte se adauga zaharul si se pun la foc, intr-un castron se adauga faina si budinca si se amesteca. Cand laptele este caldut se adauga compozitia de faina si budinca si se bat in continuu cu telul pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga margarina si esenta.

Dupa ce s-au copt cosuletele se umplu cu crema de vanilie si apoi se decoreaza cu fructe, dupa imaginatia fiecaruia.

 

      

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]