''Clatite rumenite, cu dragoste pregatite''!
Mod de preparare clatite:
Topim untul. Intr-un bol mare amestecam cu o lingura ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare). Mixam oualele cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau cu un buretel imbibat in ulei. In acest mod trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta. Mi-au iesit 9 clatite.
Mod de preparare sos de capsuni:
Intr-o oala mica punem cele 200 gr de capsuni. Pasam fructele pana devin o pasta. Punem fructele pasate pe foc si adaugam cele 2 linguri de zahar. Lasam compozitia aproximativ 10 minute pana se ingroasa.
Mod asamblare:
Pe o farfurie intinsa asezam 2 clatite una peste alta. Punem deasupra clatitelor 1 lingura de sos de capsune si apoi acoperim cu inca 2 clatite. Procedam astfel pana terminam clatitele. Decoram cu fructe.