Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.

de Dea_Dea in Dulciuri, 25 Oct 2014 | 4493 vizualizari

 

Foarte bune

 

INGREDIENTE

  • MOUSSE DE MURE
  • 400 gr mure
  • 4-5 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker + 2 linguri apa

  • JELEU DE MURE
  • 200 ml suc de mure
  • 1 lingura amidon Gustin Dr. Oetker
  • Ca si blat folosim foaie de napolitana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.:

MOD DE PREPARARE

Mousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza.

Jeleul: Sucul ramas de la mure se pune la fiert sin care se opresc 2 linguri cu care vom dizolva amidonul.Cand sucul incepe sa clocoteasca se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.

Asamblare:

Foaia de napolitana se taie cu forma rotunda si incepem sa montam. Punem foaie de napolitana in forma cu care am taiat , mousse-ul de mure si dam la frigider. In acest moment facem jeleul. Cand este facut se pune peste mousse si se da iarasi la frigider 1-2 hr.

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tortulete