Mini torturi

de Michelle in Prajituri, 18 Dec 2009 | 10357 vizualizari

 

le-am facut pentru o nunta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 16 oua
  • 16 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 8 lg nuca macinata
  • praf de copt
  • Crema:
  • 1 l frisca lichida
  • Glazura
  • 10 lg cacao amaruie
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 lg zahar
  • 50 gr unt
  • 5 lg apa
  • Sirop:
  • 2 cani apa
  • 20 lg zahar
  • rom
       
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi:

Se face un blat de nuca si unul normal padispan

Se separa oualele,se freaca galbenusul cu zaharul,se bate albusurile batz,apoi se incorporeaza cele doua compoziti se adauga cele 8 lg de nuca mainata si praful de copt,si se da la cuptorul preincalzit cca 30 min,facem testul cu scobitoarea.la fel se procedeaza si cu blatul celalalt,doar ca in loc de nuca adaugam faina.

Bate frisca.

Facem siropul,caramelizam zaharul il stingem cu apa si apoi adaugam esenta de rom

Taiem blaturile in doua pe lungime.

Asamblarea:Punem un blat de nuca,il insiropam,adaugam jumate din frisca,apoi adaugam un blat padispan pe care il insiropam.

ne ies doua prajituri cat tava in care le-am copt,ce-a de la aragaz.

Facem glazura,topim ciocolata la baie de aburi,adaugam apa si cacao,zaharul si untul,lasam sa fiarba mestecand pana ce se ingroasa.

Taiem patratele eu am taiat cate 16 din fiecare blat,si le glazuram.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:06

de o mie de ori pentru rabdarea de care ai dat dovada

Michelle 1

20.12.2009, 13:21

thanx Luminitzilor!

elena1988 1

02.02.2011, 16:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu arome si culori de toamna