MINI-CALZONE

de Retete_Haplea in Pizza, 20 Apr 2015 | 6498 vizualizari

 

Perfect pentru o masă în familie
Sau de luat la pachet pentru serviciu
Blatul pufos face mini-calzone-le să fie
Indiferent de gusturi, un deliciu.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina,

25 g drojdie proaspata,

1 lingurita de zahar,

1 lingurita sare,

2 linguri de ulei de masline,

apa minerala

Ingrediente pentru umplutura:

250 jambon taiat cubulete,

1 ardei gras rosu taiat cubulete,

200 g cascaval razuit,

50 g parmezan razuit,

1 galbenus pentru uns deasupra

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MINI-CALZONE:

Frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat.
Lasam la crescut la cald jumatate de ora.
Luam cate o mana din aluatul crescut si intindem cu sucitorul. Umplem cu jambon, ardei, cascaval si parmezan.

”Sigilam” mini-calzonele cu ajutorul unei furculite. Le asezam in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt.  Le ungem pe deasupra cu galbenus de ou. 
Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
Le servim calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "MINI-CALZONE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]