Minitarte cu caramel

de gaby_gabytza in Prajituri, 26 Ian 2013 | 3952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 4-6 linguri apa rece
  • Umplutura
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina sau amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caramel:

Amestecam ingredientele uscate, dupa care adaugam untul, ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Invelim coca intr-o folie de aluminiu si dam la frigider 30 minute. Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam cercuri mai mari ca forma la tarta. Asezam foile in forma de tarta si intepem cu furculita (eu le-am dat la frigider 15 minute). Incalzim cuptorul si punem tartele cca 15 minute sa se rumeneasca putin.

Crema: amidonul il amestecam cu putin lapte. Zaharul il punem intr-o cratita si il topim (avem grija sa nu se arda) adaugam laptele si amestecam continuu pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si omogenizam. Lasam sa se raceasca.

Umplem tartele cu budinca de caramel si dam la rece (eu am topit 50 g ciocolata amaruie cu 50 g ciocolata alba si am pus deasupra la fiecare tarta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe in caramel