Moussaka

de Anamaria Cook in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2013 | 7072 vizualizari

 

Ce mi-a mai placut moussakaua asta o recomand din toata inima!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 750 g carne tocata de vita
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o lingura pasta de tomate
  • 3 cartofi feliati si fierti
  • Pentru sosul bechamel:
  • 75 g unt
  • 75 g faina
  • 600ml lapte
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moussaka:

  Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.

  Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa,  un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.

  Pentru sosul bechamel topiti untul, adaugati faina si amestecati energic pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele treptat si amestecati cu un tel pana ce sosul se ingroasa.

  Taiati vinetele in felii cam de 3-4 mm grosime si caliti-le putin pe ambele parti. Asezati un strat de vinete prajite intr-un vas termorezistent.

  Acoperiti vinetele cu un strat de carne tocata.

  Adaugati ouale batute peste sosul bechamel si amestecati bine pana ce totul se omogenizeaza. Turnati un strat de sos peste carnea tocata. Procedati astfel pana ce epuizati toata carnea tocata si toate vinetele avand grija insa ca ultimul strat sa fie de carne.

  La final asezati un strat de cartofii feliati si fierti. Un sfat am pentru voi, cand fierbeti cartofii nu ii lasati sa se inmoaie prea mult...fierbetii indeajuns incat sa ii puteti patrunde cu varful unui cutit dar sa ramana indeajuns de fermi sa ii puteti manevra.

  Acoperiti cartofii cu restul de sos bechamel.

  Coaceti in cuptorul preincalzit la 160C/gaz 4 pentru 30-40 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

  POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]