Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura este un desert divin, usor de facut, care va cuceri pe toata lumea! Rece, de la frigider, e senzational si cu siguranta o sa-l repeti!
Ingrediente:
Rupe ciocolata in bucati si topeste-o la bain-marine.
Amesteca pana cand devine fluida si apoi las-o la racit.
Prepara frisca
Intr-un bol mare, pe care l-ai lasat la frigider 20 minute in prealabil impreuna cu paletele mixerului, mixeaza frisca pana cand devine ferma apoi da-o la frigider.
Prepararea albusurilor:
Mixeaza albusurile pana cand devin pufoase, apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana cand e topit si amestecul formeaza tepi la atingere.
Combinarea ingredientelor:
Incorporeaza cu miscari usoare ciocolata alba racita (nu complet) in frisca.
Adauga extractul de vanilie si omogenizeaza amestecand usor.
Pune acum si albusurile si amesteca cu miscari largi, de jos in sus, pana la omogenizare.
Cu ajutorul unui pos cu dui cu deschizatura mare, imparte mousse-ul in pahare sau boluri individuale.
Orneaza cu zmeura proaspata.
Baga la frigider mousse-ul pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru a-si defini aromele, apoi poti servi.
Daca vrei sa incerci si altfel de mousse, poate-ti place Mousse de cafea cu frisca sau Mousse de ciocolata
Serveste-le alaturi de-o ceasca generoasa cu cafea
1
Poti adauga si frunze de menta pentru un plus de prospetime.
2
Pentru un aspect festiv, presara putin zahar pudra deasupra zmeurei inainte de servire.