Mucenici

de ralu_ca in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 4072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml de apa calduta
  • 150 gr de zahar
  • 50 ml de ulei
  • 2 betisoare de scortisoara
  • zahar vanilat (doua pliculete)
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • nuca macinata
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Intr-un vas am pus faina apoi am adaugat apa calda, uleiul, sare si incep sa amestec aluatul.

Aluatul este gata cand devine moale dar nelipicios. ll intind pe blatul de lucru presarat cu putina faina si intind pana obtin o foaie subtire, apoi incep sa formez "opturile" cu ajutorul aparatului pt mucenici. I-am lasat asa pana a 2a zi pentru a se usca. Intr-o oala am pus approx 4 litri de apa, zahar si un praf de sare, betisoare de scortisoara, iar cand aceasta fierbe, adaugam mucenicii, amestecand usor pana ce acestia se ridica la suprafata. Adaugam si esenta de vanilie si stingem focul. Se pot servi cu lamaie rasa, scortisoara si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]