Mucenici muntenesti

de dakris in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mucenici
  • 1,5 l apa
  • 250 g nuca (jumatate macinata, jumatate prajita)
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • scortisoara
  • esenta rom
  • coaja rasa de lamaie si portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Mucenicii se fierb intr-o oala cu 1,5 l apa conform timpului indicat pe ambalaj cu un praf de sare. Adaugam zaharul si, cand se topeste, punem nuca macinata si oprim focul. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala, scortisoara si esenta de rom si acoperim cu un capac.

Se servesc dupa cca 2 ore cu adaugand nuca prajita taiata/rupta bucatele deasupra si, daca mai este necesar, se mai presara scortisoara.

TIPS-URI

1

Nuca prajita le va conferi un gust aparte, delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca si stafide - de post