Mucenici muntenesti

de alilianaa in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste Corneti
  • 200 g paste spirale
  • 200 g muncenici muntenesti
  • 500 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca
  • 20 g scortisoara
  • caja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • un plic zahar vanilat
  • 4-5 bobite de anason
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Apa se pune la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele Corneti si spiralele. Se lasa sa fiarba pe jumatate dupa care se adauga mucenicii (ei se fierb mai repede in comparatie cu pastele si riscam sa se zobeasca). Dupa 5-10 minute se adauga o maia de faina (2 linguri de faina dizolvata in apa rece, cam 300 ml) si se adauga in oala cu mucenici. Se pune zahar dupa gust, coaja de lamaie rasa, aromele, scortioara. Se lasa sa clocoteasca bine, semn ca faina este fiarta. La fiert, am pus cateva bobite de anason.

Intr-un castron am pus nuca pisata ( am prajit-o putin inainte) impreuna cu zahar si scortioasa. Acest amestec il pun peste mucenici. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

compozitia este pentru o oala de 6 l.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici