Muffins cu dovleac

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 6274 vizualizari

 

Aromate si potrivite pentru un weekend de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 2c faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 3/4 lgt scortisoara macinata
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt nucsoara
  • 140gr unt moale
  • 1/2 c zahar
  • 1/4 c zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 3/4 c piure de dovleac/dovleac ras
  • 1/4 c buttermilk (1/8 c lapte+3/8 c iaurt sau 1/4 c lapte+1 lgt suc de lamaie)
  • 1/2 c stafide
  • 1/2 c nuca maruntita
  • 1/3 c ciocolata maruntita (chocolate chips)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina/hartiute speciale.

Faina se combina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele. Untul se mixeaza pana devine cremos si se deschide la culoare, apoi se adauga si zaharul si se amesteca in continuare pe viteza mare. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie, iar la final trecem pe viteza mica si incorporam dovleacul si sfertul de cana de buttermilk. Cu o lingura adaugam si stafidele si nuca.

Ingredientele uscate se incorporeaza fara a mixa prea mult. Formele de muffins se umplu pe 3 sferturi, se presara ciocolata maruntita, apoi tava se tine in cuptor cca 25 min, pana cand trec testul scobitorii.

Briosele se lasa 5 min la racit in tava, apoi se scot si se racesc complet pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anamaria7 1

18.10.2010, 19:11

Corina, scuza-ma! am scris-o la 12 noaptea, am mancat un "c" de langa 1/2 si 1/4 la zahar: c = cana (eu cand scriu retete in cani=cups, folosesc sistemul american de masura; daca nu aveti astfel de cani, le puteti inlocui cu cesti mai mari de cafea) sper ca te-am ajutat la timp!

Dana Cristea - pusikmea 1

21.10.2010, 09:25

dentistutza 1

01.11.2010, 11:04

de-li-cioa-seeee!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)