Muffins de Cartofi cu parmezan

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2016 | 4447 vizualizari

 

O reteta simpla, rapida și delicioasa de cartofi cu parmezan.
Cartoful este, fără îndoială, una din cele mai consumate legume din lume. Originar din America, a devenit un aliment extrem de popular, din Europa până în Asia şi Australia. Puţini ştiu, însă, că banalul cartof are o istorie tumultuoasă. Acest film documentar urmăreşte modul în care cartoful a devenit una din cele mai importante surse de hrană. „Patata”, aşa cum o numeau incaşii, a fost descoperit în secolul XVI de spanioli pe o insulă din sudul statului Chile.

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi
  • 50 g unt topit
  • 30 g parmezan
  • sare, piper, boia de ardei
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins de Cartofi cu parmezan:

Se unge cu unt o forma de muffins.

Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii. 

Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot. 

Punem feliile de cartofi într -un bol. 

Se topește untul și se adaugă peste cartofi.

Se amestecă . Se adauga cimbrul, parmezanul ras , sare și piper și se amestecă bine. 

Punem feliile de cartofi una peste alta in formele de muffins.

Presaram deasupra un pic de piper negru măcinat și boia de ardei. 

Se coc la cuptor la 190 ° C timp de 45-50 minute. 

Lasati-le sa se raceasca 5 minute, apoi le puteti scoate din forma cu ajutorul unei linguri.

Se pot servi simple cu o salata verde sau ca garniturat la o mancare cu carne, peste etc.

Pofta BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Cartofi cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu branza si chimen