De mult nu mai folosisem tava de briose si imi era dor de niste muffins pufosi.Am gasit aceasta reteta pe blogul Teo's Kitchen si mi-au placut mult.Avand toate ingredientele la indemana nu am mai stat pe ganduri si le-am pragatit.Multumesc mult Teo pentru reteta.Cu acesta ocazie vreau sa ii multumesc si fetei noastre talentate de pe bucataras Panacris care mi-a oferit un cadou minunat, chiar deosebit.Multumesc mult draga mea.O sa vedeti si voi cadoul pictat de ea.Din aceasta cantitate mi-au iesit 12 muffins mari.
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma. Punem ouale si le incorporam, apoi iaurtul. Cernem faina si o turnam in ploaie, timp in care mixam usor. Adaugam praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie si la urma coaja rasa de lamaie. Amestecam bine toate ingredientele pana vom obtine o consistenta putin densa, fara cocoloase dar spumoasa.
In tava de briose punem hartiute. Le umplem cam pe 3/4 cu compozitie, apoi punem cate o lingurita nutella. Cu ajutorul unei scobitori facem aspectul de marmorat.
Bagam tava in cuptorul incins si coacem briosele cam 25 de minute. Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt tocmai excelente, pentru ca vremea s-a racorit, langa cafeluta sau ceaiul de dimineata. Nu mai zic ca sunt ideale si sa le dati la pachet copilasilor la scoala sau sa le luati voi la servici.