Muratura de ardei umpluti cu varza

de mimmi in Muraturi, 18 Aug 2010 | 43847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 2 kg de ardei gras
  • 1 varza de aproximativ 2 kg
  • sare mare
  • apa 2,5 l
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze de visin
  • marar
  • 1 hrean
  • frunze de dafin
  • unze de telina
  • cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura de ardei umpluti cu varza:

Prima data se taie varza julien,se freaca cu sare mare,se stoarce si se lasa asa 2-3 ore.
Intre timp se scoate cotorul ardeilor si se spala.
Se umple ardeii cu varza(dupa ce a stat varza)se indeasa bine varza in ei.
Se curata hreanul si se taie pe lungime.
Pe fundul borcanului se pune:marar,cimbru,frunze de telina,3 frunze de visin si 3-4 bucati de hrean (la borcan mare).
Se pun ardeii in picioare,iar deasupra se mai pun 2 bucati de hrean.
Se pune apa la fiert,cu 2 linguri de sare mare,boabe de mustar si boabe de piper,dupa ce a fiert se lasa la racit (dar nu de tot) si se pune peste ardei.
Se lasa la loc racoros 2-3 saptamani la murat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura de ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mariabarcan 1

09.09.2013, 12:53

stie careva?

gaby_duceag 1

09.09.2013, 12:55

maria, cred ca da , doar daca acea galetusa trebuie sa fie acoperita, legata ermetic. nu cred ca are neaparat importanta materialul vasului(sticla/plastic) cat faptul sa fie bine inchis, sa "nu rasufle"

mimmi 1

04.10.2013, 15:59

Maria, noi am pus muraturi si in borcane de plastic, care sunt inchise cu capac si stau muraturile fara probleme...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet fara conservant