Muraturi- Reteta mamei

de diaconta in Conserve, 12 Sep 2010 | 14903 vizualizari

 

Intotdeauna am apreciat bogatia camarii noastre pregatite pentru iarna de mama mea.Vreau sa va impartasesc retetele folosite de ea.

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • castraveti
  • zahar
  • sare
  • otet
  • hrean
  • boabe de mustar
  • ceapa
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi- Reteta mamei:

Pentru gogosarii in otet:

6 kg de gogosari rosii

1 l otet

750 gr zahar

6 linguri sare

hrean,boabe de mustar,boabe de piper,foi de dafin

6 bucati aspirina

Gogosarii se spala,se taie felii si se pun celelalte ingrediente peste ei.Se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza in borcane si peste ei se pune zeama lasata.

Se inchid borcanele si se pun in camara,pana cand aveti pofta de muraturi.

Pentru castraveti:

Castravetii se spala si se aseaza in borcane de 800 ml. In fiecare borcan se pune 100 ml otet, 1 lingura sare pentru muraturi, 2 linguri de zahar, felii de ceapa, morcov, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si apa, cat sa se umple borcanul.

Se inchid borcanele si se sterilizeaza pentru 15 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi- Reteta mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

diaconta 1

16.08.2012, 21:52

Sigur Miti,poti sa pui conservant.Noi nu avem probleme cu aspirina

shukly 1

20.08.2015, 13:52

Pentru castraveti poti inlocui foile de dafin cu flori uscate de marar, se adauga si boabe de ienibahar, iar in privinta sterilizarii...15 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca. Otet eu pun 2 linguri la un borcan de 800 g, e suficient. Castravetii poti fi pusi si taiati in bucati, mi-au tinut 5 ani (am uitat vreo 2 borcane prin beci )

diaconta 1

20.08.2015, 14:47

Gabriela,multumesc pentru precizari.E o reteta scrisa mai demult,in timp poate chiar am mai modificat in timp cantitatile folosite.
Nu am prea inteles de ce sa inlocuiesti foile de dafin,mie imi place arome pe care le-o da.
Si noi pastram muraturile ani de zile si sunt foarte bune.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]