Musaca cu dovlecei

de mirela0911 in Pui, 5 Iul 2012 | 4786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici (sau de care aveti)
  • 1 rosie
  • 700 g carne de pui tocata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras (ce culoare doriti)
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper
  • 100 ml bulion
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 150 g cas sau cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Se curata ceapa si se taie bucati mai mari. La fel se procedeaza si cu ardeiul. Se toaca frunzele de patrunjel. Se amesteca toate cu carnea tocata, se sareaza si pipereaza dupa gust. La final se toarna bulionul si se omogenizeaza.

Se curata dovleceii de coaja si se taie rondele. Intr-un vas de yena se aseaza feliutele, se presara sare deasupra si se toarna carnea tocata. Se niveleaza si se aseaza din nou un strat de rondele de dovlecel iar pe mijloc se aseaza rosia taiata la fel rondele si se sareaza.

Se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 20 minute, dupa care se ia folia si se poate goli putin de surplusul de apa lasat de dovlecel. Se toarna deasupra amestecul obtinut din ouale batute cu smantana. Se rade cascaval deasupra si se da din nou la cuptor pana prinde culoare deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]