Pentru sosul alb :
Cartofii se spala si se fierb in coaja.Cand sunt gata,se lasa la racit apoi se curata de coaja si se taie felii de 1 cm . Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o catita incinsa in prealabil cu 2-3 linguri de ulei.Se lasa cateva minute ,apoi se adauga pieptul de pui tocat , apa si rosiile in bulion . Se asezoneaza si se lasa la foc mic pana scade apa.Dupa ce s-a racit compozitia putin ,se amesteca cu ouale batute si patrunjelul tocat marunt.
Prepararea sosului alb : Intr-o tigaie incinsa se pune untul si cele doua linguri de faina si se amesteca bine pana se omogeizeaza . Peste,se toarna laptele amestecand incet pentru a nu se forma cocoloase.Se adauga smantana,se asezoneaza si se lasa la foc mic pana se omogenizeaza.
Intr-o cratita/tava unsa cu ulei,se pune un strat de felii de cartofi iar peste se toarna compozitia de carne.Se completeaza cu al doilea strat de cartofi felii,peste care se pune sosul alb si cascavalul ras.
Se introduce la cuptor cca. 30 de minute pana se rumeneste .
Pofta buna !