Musaca de dovlecei cu carne de porc

de Rahela Velicu in , 19 Iun 2018 | 4814 vizualizari

 

Din categoria mancaruri gustoase aromatizate cu DELIKAT. Cea mai buna musaca!
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 300 g smantana de 12% grasime
  • sare
  • 1 lingura de amestec de ierburi italiene de la DELIKAT ( sau orice verdeturi doriti)
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei cu carne de porc:

Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte.

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana cand scad putin ( 7-8 minute). Adaugam carnea si o lasam sa se patrunda bine, inca 7-8 minute.

Adaugam sare, piper si amestecul de ierburi italiene sau verdeata dupa gust.

Punem intr-un vas de yena rondele de dovlecei, adaugam carnea, iar deasupra venim cu alt strat de dovlecei.

Batem ouale cu smantana si turnam deasupra.

Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 45-50 de minute. 

TIPS-URI

1

Lasam musacaua 20 de minute sa se raceasca inainte sa o taiem.

2

Vasul meu a fost de 12/25 de cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa