Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2011 | 19998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze acre
  • 500g carne tocata amestec
  • 100g orez
  • 3 cepe mari
  • 4-5 felii bacon
  • 4-5 linguri rosii maruntite
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 100ml ulei
  • marar
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de varza acra (Varza a la Cluj):

Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.

Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.

Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade zeama lasata si carnea este facuta. Se pune piper, putina sare si mararul.

Orezul se fierbe in apa cu  sare, se scurge si se amesteca cu carnea calita.

Intr-o cratita unsa cu ulei se pun pe fund felii de bacon peste care se pune 1/2 din varza.

Se niveleaza si se pune carnea peste care punem rosiile tocate.

Punem si varza ramasa nivelam si turnam pasta de tomate diluata cu apa.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 1 ora.

Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute