Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2011 | 19328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze acre
  • 500g carne tocata amestec
  • 100g orez
  • 3 cepe mari
  • 4-5 felii bacon
  • 4-5 linguri rosii maruntite
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 100ml ulei
  • marar
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de varza acra (Varza a la Cluj):

Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.

Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.

Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade zeama lasata si carnea este facuta. Se pune piper, putina sare si mararul.

Orezul se fierbe in apa cu  sare, se scurge si se amesteca cu carnea calita.

Intr-o cratita unsa cu ulei se pun pe fund felii de bacon peste care se pune 1/2 din varza.

Se niveleaza si se pune carnea peste care punem rosiile tocate.

Punem si varza ramasa nivelam si turnam pasta de tomate diluata cu apa.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 1 ora.

Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu piept de porc afumat