Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2011 | 20085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze acre
  • 500g carne tocata amestec
  • 100g orez
  • 3 cepe mari
  • 4-5 felii bacon
  • 4-5 linguri rosii maruntite
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 100ml ulei
  • marar
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de varza acra (Varza a la Cluj):

Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.

Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.

Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade zeama lasata si carnea este facuta. Se pune piper, putina sare si mararul.

Orezul se fierbe in apa cu  sare, se scurge si se amesteca cu carnea calita.

Intr-o cratita unsa cu ulei se pun pe fund felii de bacon peste care se pune 1/2 din varza.

Se niveleaza si se pune carnea peste care punem rosiile tocate.

Punem si varza ramasa nivelam si turnam pasta de tomate diluata cu apa.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 1 ora.

Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne tocata si orez