Muschi de vitel in sos de bere

de La Ancuta in Vita, 12 Dec 2010 | 7113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de vitel (4-5 felii)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 500 ml bere blonda
  • 1 cana apa
  • 2 frunze dafin
  • cimbru
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verede tocat
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vitel in sos de bere:

Se spala carnea si se taie felii mai groase si se condimenteaza cu sare si piper.

Se curata ceapa si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit se scoate din ulei.

Se pune carnea la prajit in locul cepei si se mai adauga ulei daca este nevoie. Se lasa sa se prajeasca putin pe ambele parti.

Se toaca morcovul si pastarnacul marunt. Cand este prajita carnea se adauga ceapa calita, morcovul, pastarnacul, berea si apa. Adaugam frunzele de dafin, cimbrul si bulionul. Lasam sa fiarba cu capac pana scade apa si carnea este fiarta. Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.

Dupa ce a fiert se scoate carnea si se pastreaza la cald.

Adaugam in sos amidonul dizolvat in cateva linguri de apa si mustarul. Lasam pe foc si amestecam pana se leaga sosul. Adaugam patrunjelul tocat, potrivim de sare si stingem focul.

Noi am servit cu spaghete si sos din abundenta.

Sursa cu modificari

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vitel in sos de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto