Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci

de katty in Mancaruri cu carne, 21 Feb 2017 | 4846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti caprioara
  • 500 gr ciuperci champignon mici
  • sare
  • piper negru boabe
  • ienibahar boabe
  • rozmarin uscat
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • 2 foi de dafin
  • 300 ml smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita amidon
  • cartofi copti ptr garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci:

Curatam muschiuletii de pielite si ii asezam intr-o tava. Punem deasupra vinul, piperul, ienibaharul,rozmarinul, sare, piper, foile de dafin, uleiul si lasam muschii 24 de ore la rece. Ii  intoarcem din cand in cand. A doua zi, punem tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu. Daca mai este nevoie, adaugam apa calduta. Lasam  la cuptor pana carnea se patrunde bine (aproximativ 1 1/2 h). Inainte cu 15 minute de a fi gata, scoatem folia de aluminiu. Scoatem muschiuletii cand sunt gata si ii pastram la cald. Scurgem zeama de pe  carne intr-o craticioara. Adaugam si untul. Curatam ciupercile si le taiem in jumatati. Punem ciupercile in untul incins si acoperim cu un capac 5 minute. Dam jos capacul si lasam sa scada zeama mai mult de jumatate. Dizolvam amidonul in putina apa si amestecam cu smantana. Turnam smantana, potrivim de sare, piper, putin rozmarin si mai dam cateva clocote. Servim muschiuletii taiati felii de aproximativ 2 cm, cu sos de ciuperci si cartofi copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt