Musuroi de cartita

de ralu_ca in Prajituri, 12 Mai 2013 | 8269 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 plic praf copt
  • 1 vf cutit sare
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 cescuta ulei
  • 1 cescuta apa

Umplutura:

  • 200 ml frisca lichida
  • 500 ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina ( 20 g )
  • 50 g ciocolata tocata
  • cacao pt pudrat
  • 3-4 banane
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Blatul: Galbenusurile se fraca cu uleiul si apa. Albusurilecu putina sare le batem cu mixerul foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt si se adauga peste albusuri. Se adauga si galbenusurile omogenizand compozitia. Intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt, turnam compozitia si introducem la cuptorul preincalzit approx 40 min.

Intr-un vas amestecam frisca cu smantana, zaharul pudra, zaharul vanilat si mixam cateva minute, apoi adaugam gelatina ( preparata asa cum scrie pe plic ). La final se adauga si ciocolata tocata si introducem vasul la rece.

Dupa ce am scos blatul de la cuptor, se lasa sa se raceasca. Cand acesta s-a racit il scobim obtinanadu-se o adancitura in care se aseaza bananele curatate. Se toarna crema peste banane. Miezul de la blat se faramiteaza si se pune peste crema. Sepreseaza usor cu mana dupa care se pudreaza cu cacao.

Se lasa la rece si este bun de servit!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita