Blatul:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma si se adauga putina sare. Apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat,dupa ce s-a topit zaharul cat de cat se adauga galbenusurile, apa, uleiul si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi cernute in prealabil. Se pune in tava cu fund detasabil si de coace pana se trece testul cu scobitoarea. Apoi se lasa la racit.
Crema:
Cei 500 ml de lapte se pun intr-o oala si se pune la foc mic pe ochiul de la aragaz, apoi se pune incet grisul, daca este prea subtire se mai adauga gris, intre timp se adauga zaharul vanilat. Se amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se amesteca cu mixerul pana se incorporeaza totul.
Se taie cam 2 cm de la marginea blatului si se ia capacul de la blat.
Apoi se pune un strat de banane,un strat de crema apoi iar banane si ultimul strat de crema.
Peste ultimul strat de crema se adauga capacul de la blat sfaramitat.