Musuroi de cartita

de ionela84 in Prajituri, 6 Apr 2014 | 4293 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:
~4 oua
~ 3 lg zahar
~2 lg miere
~4 lg ulei
~4 lg faina
~2 lg cacao
~esenta de rom
~1 plic praf de copt
Pt crema:
~300 ml frisca
~100 g zmeura
~100 g capsune
~1 plic gelatina
~150 g zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri.mixam albusurile spuma cu un praf de sare, iar gabenusurile cu zaharul si mierea,incorporam usor galbenusurile in albusuri amestecand cu lingura de lemn,adaugam in ploaie faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cacaoa si apoi esenta de rom.Turnam in tava pt tort(18 diam)si dam la cuptor pt cca 20 min Pt crema: decongelam capusunele si zmeura si le pasam i le amestecam bine cu zaharul si apoi le mixam impreuna cu frisca Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic si o topim pe bain-maire,o adaugam in frisca Blatul racit il scobim si il umplem cu crema de capsuni ,firmiturile ramase le presaram pe deasupra,dam la rece pt main 6 h

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe si mascarpone