Napolitane

de laylalala in Prajituri, 8 Feb 2011 | 12481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 250 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 250 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 100 gr lapte praf
  • 2 linguri smantana
  • 3 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane:

Incinge aparatul de copt aluat de napolitane.

Pentru aluat, bate untul cu zaharul. Incorporeaza ouale. Adauga faina amestecata cu bicarbonat alternand cu laptele caldut. Coace foile pe rand apoi lasa-le sa stea intr-un loc uscat si racoros timp de 24 ore.

Pentru crema, topeste ciocolata cu untul. Ia cratita de pe foc si adauga laptele praf si smantana. Lasa crema sa se raceasca putin apoi incorporeaza galbenusurile.

Pentru asamblare unge fiecare foaie de napolitana cu 1-2 linguri de crema si suprapune cate 5-6 foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie