Napolitane

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 17 Mar 2015 | 5363 vizualizari

 

Copiii sunt totul pentru parinti.Nu conteaza cat sunt de mici sau de mari,pentru noi parintii,tot copii sunt.Cautam sa le facem toate poftele si sa le indeplinim toate dorintele.Emilia m-a rugat sa-i fac ceva dulce de rontait,dar sa fie si cu crema.Am ales sa-i fac napolitane.Dulci,cremoase,bune de rontait.Pe langa asta,se fac repede.Mai mult dureaza pana se inmoaie foile pentru a portiona prajitura.Dar merita asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana,
  • 250gr unt,
  • 500gr rahat,
  • 250ml apa.
  • 4ling nutella,
  • 100gr stafide,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane:

Intr-o craticioara se pune pe foc rahatul cu apa.Se amesteca intr-una in el pana se topeste complet.Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se adauga nutella,stafidele si romul.Se amesteca bine,sa se omogenizeze.

Se imparte crema in doua.Se ia prima foaie de napolitana,se unge cu jumatate din crema apoi se acopera cu alta foaie peste care se intinde a doua jumatate de crema.Se acopera cu ultima foaie peste care se pune o greutate sa preseze bine foile.

Se tine asa la rece pana a doua zi cand se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

Cine doreste,poate sa faca deasupra o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Raffaello