Natillas de caramel

de sandytza in Dulciuri, 21 Iul 2009 | 5041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 galbenusuri de ou
  • 200 gr zahar
  • 1 l lapte
  • 1 baton de scotisoara
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri maizena
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Natillas de caramel:

Se pune intr-o craticioara 50 gr zahar impreuna cu apa si se pun pe foc sa se faca caramel. Cand caramelul este gata se adauga 800 ml lapte si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul. In timp ce clocoteste se adauga scortisoara. Cand caramelul s-a topit de tot se lasa la racit. 
Pana se raceste , galbenusurile impreuna cu 150 gr zahar se bat spuma pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul. 
Intr-un pahar se pune 200 ml lapte si se adauga doua linguri de maizena. Se amesteca bine pana se dizolva maizena.
Cand caramelul s-a racit se adauga galbenusurile si maizena si se amesteca bine. Se pune pe foc amestecand continu pana incepe sa se ingroase. Se amesteca bine. Cand incepe sa dea primul clocot se ia de pe foc si se toarna in recipiente individulae.Nu lasati sa fiarba mult ca se poate taia. 
Se poate pune un biscuite peste crema calda si se lasa la racit. Se serveste cu praf de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Natillas de caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

sandytza 1

21.07.2009, 17:54

Da Ala este un amidon porumb ,ca faina alba de porumb dar foarte fina. In caz ca nu aveti cred ca se poate inlocui cu faina desi eu nu am incercat.

adry88 1

19.05.2011, 16:13

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:06

imi plac inimioarele

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos