Nectar din caise

de ionela2682 in Sirop / Compot, 11 Iul 2013 | 10228 vizualizari

 

Este vremea caiselor ..dulci si parfumate......

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise foarte coapte
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar din caise:

Se spala caisele in mai multe ape ,

-in lipsa separatorului de coaja ce se atasaza la masina de tocat se poate folosi  cutitului econom cu care vom curata pielita caiselor (sau scufundate cateva secunde in apa clocotita si trecute prin jet de apa rece ) ,se scot samburii ,se pun intr-o oala se adauga zaharul si apa si se pun pe foc

-se tine aproximativ 25- 30 min sau pana se topeste zaharul iar lichidul se ingroasa putin

-cu ajutorul mixerului vertical mixam bine compozitia fiarta

-se toarna in sticlute mici se strange bine dopul ,se intorc cu dopul in jos ,se acopera cu un prosop gros si se tin pana a doua zi .cand pot fi depozitate in camara.

 

TIPS-URI

1

Nectarul poate fi consumat simplu sau in combinatie cu apa sau sifon si cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]