Negresa ca la mama acasa

de Valentina in Prajituri, 13 Iun 2010 | 7571 vizualizari

 

Asta este printre prajiturile mele preferate. Cand am pofta de ceva dulce, trec la treaba...

 

INGREDIENTE

  • 400g zahar
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 1 pachet  unt / margarina 
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 nuci sparte macinate sau tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ca la mama acasa:

Margarina / untul se freaca cu 300 g zahar. Se adauga cacaoa, nucile, faina si praful de copt stins cu lamaie.

Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se baga la cuptor. Se lasa pana se formeaza o crusta deasupra ( eu o las cam 30 minute la foc mic)

Se freaca apoi galbenusurile cu 100 g zahar si se pun pe deasupra prajiturii. Se baga din nou la cuptor ( vreo 10-15 minute la foc mic)

TIPS-URI

1

Se poate rade ciocolata deasupra galbenusurilor, inainte de a se baga din nou la cuptor

2

Tava in care fac eu de obicei este mai mica decat cea de cuptor ( 34/27 cm)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

09.08.2010, 13:51

Si din partea mea La multi ani,sa fii fericita

lia maria 1

09.08.2010, 14:10

La multi ani ! multa sanatate si impliniri

Valentina 1

09.08.2010, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica