Negresa ca la mama acasa

de Valentina in Prajituri, 13 Iun 2010 | 7935 vizualizari

 

Asta este printre prajiturile mele preferate. Cand am pofta de ceva dulce, trec la treaba...

 

INGREDIENTE

  • 400g zahar
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 1 pachet  unt / margarina 
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 nuci sparte macinate sau tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ca la mama acasa:

Margarina / untul se freaca cu 300 g zahar. Se adauga cacaoa, nucile, faina si praful de copt stins cu lamaie.

Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se baga la cuptor. Se lasa pana se formeaza o crusta deasupra ( eu o las cam 30 minute la foc mic)

Se freaca apoi galbenusurile cu 100 g zahar si se pun pe deasupra prajiturii. Se baga din nou la cuptor ( vreo 10-15 minute la foc mic)

TIPS-URI

1

Se poate rade ciocolata deasupra galbenusurilor, inainte de a se baga din nou la cuptor

2

Tava in care fac eu de obicei este mai mica decat cea de cuptor ( 34/27 cm)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu cacao