Negresa cu aroma de portocale

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 10251 vizualizari

 

By Dia(conta)! Multumesc frumos draga mea, e foarte buna!:-*>:D

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 180 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingura esenta de portocale Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
In plus:
  • patratele de ciocolata Kandia cu portocala si scortisoara
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de portocale:

Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba.

Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Punem apoi faina cernuta cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi le incorporat in restul compozitiei amestecând usor cu o spatula.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam compozitia.

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit blatul,am topit pe baie de aburi ciocolata impreuna cu laptele.

Apoi punem cate o jumatate de lingurita de ciocolata peste fiecare cub de prajitura, apoi asezam deasupra fiecaru-i patratel de negresa cate un patratel de ciocolata.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu mascarpone şi caramel