Negresa cu ciocolata si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 24 Noi 2011 | 8890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 180 g unt
  • 150 g ciocolata
  • 170 g zahar
  • 80 g faina
  • Vanilie
  • Sos caramel:
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si caramel:

Sos caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.

Negresa:

Untul taiat bucati si ciocolata rupta se pun pe bain marie/la  microunde si se topesc impreuna. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de ciocolata si esenta de vanilie. Se cerne faina si se omogenizeaza.

Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt sau faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se proportioneaza.  Inainte de a proportiona se poate turna caramelul usor racit si dupa racire completa sa se proportioneze. Sau se poate servii cu sos caramel fiecare felie in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa