Negresa cu gem de prune si nuca

de alilianaa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 8816 vizualizari

 

Ceva dulce, bun si rapid de post. Evident, negresa. Mi-a ,, facut cu ochiul" o negresa delicioasa de-a lui Miha dar am modificat-o putin. Am inlocuit dulceata cu gem si am pudrat-o cu zahar. O prajaitura rapida, evident si aromata..

 

INGREDIENTE

  • § 2 cani faina
  • § 100 g zahar
  • § 3 linguri cacao
  • § 1/2 cana nuca macinata
  • § 1 praf de copt
  • § 1 cana si jumatate de apa minerala carbogazoasa
  • § 1/2 cana ulei
  • § patru linguri gem de prune
  • putina esenta de rom ( cateva picaturi)
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune si nuca:

Faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata se amesteca intr-un castron. Peste acestea se adauga apa mineral si uleiul, se omogenizeaza bine. La sfarsit  se adauga  gemul de prune.

Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se pune la copt in cuptorul preincalzit sit e tine la copt pana trece testul scobitorii.  La final se taie prajitura si se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

15.04.2014, 08:20

Buni

alilianaa 1

15.04.2014, 08:20

Meri, multumesc pentru ajutor!

alilianaa 1

15.04.2014, 08:20

Spoty se poate si fara oua!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post