Negresa cu glazura de ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 6 Ian 2017 | 5666 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Prajitura pe care am preparat-o pentru targul anual de Craciun al scolii noastre, cu scop caritabil. S-au vandut "mai ceva ca painea calda" aceste negrese delicioase.
Copii au numit-o "Negresa Frozen". O reteta simpla pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 1 lingura bicarbonat+otet
  • putina sare
  • cacao (in jur de 5-6 linguri)
  • aprox. 3 cani de faina

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca
  • 1 lingura esenta de rom

Pentru ornat: fulgi de zahar (de la Lidl)

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

La blat: Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura.

Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Turnam acum si cacaua , iar daca nu vi se pare suficienta, mai puneti pana cand compozitia e suficient de neagra. Mai adaugam faina pana cand devine ca o budinca, deci mai densa ca la un chec normal.Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru aproximativ 30' la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura: topim ciocolata la baie de aburi si turnam frisca lichida peste ea.Amestecam si lasam la racit, apoi ,cand e cat de cat mai rece,amestecam cu esenta de rom. Verificam din cand in cand daca glazura e suficient de solida, iar cand trece testul, o turnam peste blatul de cacao.

Pe deasupra presaram uniform fulgisori.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine