Negresa cu inimoare

de barbie2007b in Prajituri, 10 Feb 2013 | 4456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame unt
  • 400 grame zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri pudra de cacao
  • 13 linguri faina
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • Pentru decor:
  • -bomboane (inimoare)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu inimoare:

Amesteci intr-o craticioara untul, laptele, zaharul vanilat si pudra de cacao. Fierbi 2-3 clocote si dai vasul deoparte. Opresti din aceasta compozitie 15 linguri, intr-un bol, restul lasi sa se raceasca. Cand compozitia s-a racit, adaugi 4 galbenusuri, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si faina cernuta cu praful de copt. La final, adaugi 4 albusuri batute spuma tare si amesteci usor pentru a pastra compozitia aerata. Torni compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata,o nivelezi si o coci, la foc potrivit circa 40de minute.

Cand este gata coapta, scoti prajitura, o glazuzezi cu 15 linguri de crema pastrate si lasi prajitura sa se raceasca pana a doua zi.

O portionezi, o decorezi cu bomboane, apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu inimoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]