Negresă de post (2)

de Panacris in Prajituri, 12 Apr 2014 | 4139 vizualizari

 

Un dulce savurat de toată lumea;) Ciocolatos și gustos, chiar dacă e de post ;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 2 cani,
  • zahăr tos 1 cană,
  • nucă mărunțită 1 cană,
  • ulei de floarea soarelui 1/2 cană,
  • apă 1 cană,
  • pudră de cacao 4 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • un praf de sare,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • dulceață de prune 1/2 borcan,
  • peltea de căpșuni 1/2 borcan,
  • Glazura
  • zahăr tos 4 linguri,
  • sirop de soc 200 ml,
  • apă 200 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă de post (2):

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între timp se caramelizează cele 4 linguri de zahăr, apoi se adaugă sirpoul de soc și apa, lăsându-se la fiert, cca. 5 minute până se obține un lichid omogen. Siropul obținut se toarnă peste prajitura fierbinte!

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă de post (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post