Negresa de post by Pusik

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 25 Mar 2012 | 12841 vizualizari

 

Nu mai facusem de foarte mult timp "negresa" si cum am vazut aceasta reteta pe blogul Danei http://pusikmea.blogspot.com/2012/01/negresa.html.. am trecut imediat la "confectionat" mai ales ca asa dupa cum bine stiti mie imi plac retetele simple..Dana a glazurat-o cu o crema de cioco dar eu am facut-o de post.Daca fara glazura a fost buuuuuuuuuna ,cu glazura cred ca este delicioasa.Aaaaaaaaaaaa si era sa uit...........pe langa stafide Dana a mai pus si nuca,numai ca eu nu am avut in casa asa ca am folosit numai stafide.Multumesc,Dana!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani cu faina
  • 2 cani cu zahar
  • 200 g stafide
  • 2 cani cu apa
  • 1 cana cu ulei
  • 6 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 1 borcan de gem (eu am folosit gem de zmeura) )
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns tava
  • ulei
  • faina
  • Pentru decor zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post by Pusik:

Simplu...........se amesteca toate ingredientele rand pe rand pana la omogenizare. Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Dam la la cuptor si tinem circa 40-45 min.Pentru a fi siguri ca prajitura este bine coapta facem testul scobitorii.Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem..

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post by Pusik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post sau nu...:))